De voordelen van gastouderopvang

Gastouderopvang is een vorm van kinderopvang die diverse voordelen biedt.  U kunt uw gastouder of nanny  vinden via het gastouderplein. Er is ook een mogelijkheid voor het plaatsen van een werving en selectieopdracht voor het zoeken naar een nanny.

Flexibel

De contracturen, dagen en aantal weken per jaar kunt u in overleg met de gastouder afstemmen. In het contract komen de bindende afspraken te staan.

Maatwerk

De opvang wordt zo dicht mogelijk bij uw huis of uw werkplek gezocht door invullen van uw gegevens op het gastouderplein.  Ieder kind is verschillend en elke leeftijd vraagt om andere skills van de  gastouder. Het is van belang om hier als ouder met de keuze voor een gastouder rekening mee te houden.

Ontwikkeling

Uw kind wordt opgevangen in een gezinssituatie, dus in een vertrouwde en huiselijke omgeving gedurende een langere periode door dezelfde gastouder. Deze gastouder heeft vaak een hechte relatie met het kind en kan het kind optimaal begeleiden in de ontwikkeling

Betaalbaar

Gastouderopvang is een betaalbare manier van opvang omdat de brutouurprijs lager is dan de bruto uurprijs van een kinderdagverblijf. Mogelijkheid bestaat dat uw werkgever u subisidie kan geven en dit als secundaire arbeidsvoorwaarde kan aanbieden.

Kenmerken van de opvang bij een gastouder:

  • Kinderopvang in huiselijke sfeer met aandacht voor waarden en normen.
  • Een veilige en vertrouwde omgeving.
  • Vast aanspreekpunt (= gastouder).
  • Voldoende aandacht voor de ontwikkeling, dit is beschreven in het pedagogisch werkplan.
  • Andere kinderen om mee te spelen, bij voorkeur leeftijdsgenoten
  • Veel spel-en speelmogelijkheden door afwisselend materiaal.
  • Flexibele individuele afspraken zijn mogelijk, het afgesproken contract is hier de basis.
  • Thema gericht werken door Boekenpret, Piramide, Uk en Puk en Kiki.

 

Maak kennis met het Koningshofje

Bent u ouder of gastouder? Wij maken graag een afspraak voor een
kennismakingsgesprek met u.

Neem contact op
Ze bieden genoeg kansen om je te ontwikkelen en een paar keer per jaar is er een thema avond en een zomerborrel.

Gastouder Saskia leemburg uit Pijnacker

Sinds een jaar werk ik nu samen met gastouderbureau Het koningshofje.Ik ben heel tevreden omdat ze mij goed begeleiden en steun geven waar nodig. Per mail goed bereikbaar en er worden geboden om je te ontwikkelen. Een paar keer per jaar is er een thema-avond en een zomerborrel. De betalingen lopen altijd goed!.De contracten worden door het bureau opgemaakt in overleg met ouder en gastouder.
Kortom dik tevreden over het koningshofje!!