De voordelen van gastouderopvang

Gastouderopvang is een vorm van kinderopvang die diverse voordelen biedt.  U kunt uw gastouder of nanny  vinden via het gastouderplein. Er is ook een mogelijkheid voor het plaatsen van een werving en selectieopdracht voor het zoeken naar een nanny.

Flexibel

De contracturen, dagen en aantal weken per jaar kunt u in overleg met de gastouder afstemmen. In het contract komen de bindende afspraken te staan.

Maatwerk

De opvang wordt zo dicht mogelijk bij uw huis of uw werkplek gezocht door invullen van uw gegevens op het gastouderplein.  Ieder kind is verschillend en elke leeftijd vraagt om andere skills van de  gastouder. Het is van belang om hier als ouder met de keuze voor een gastouder rekening mee te houden.

Ontwikkeling

Uw kind wordt opgevangen in een gezinssituatie, dus in een vertrouwde en huiselijke omgeving gedurende een langere periode door dezelfde gastouder. Deze gastouder heeft vaak een hechte relatie met het kind en kan het kind optimaal begeleiden in de ontwikkeling

Betaalbaar

Gastouderopvang is een betaalbare manier van opvang omdat de brutouurprijs lager is dan de bruto uurprijs van een kinderdagverblijf. Mogelijkheid bestaat dat uw werkgever u subisidie kan geven en dit als secundaire arbeidsvoorwaarde kan aanbieden.

Kenmerken van de opvang bij een gastouder:

  • Kinderopvang in huiselijke sfeer met aandacht voor waarden en normen.
  • Een veilige en vertrouwde omgeving.
  • Vast aanspreekpunt (= gastouder).
  • Voldoende aandacht voor de ontwikkeling, dit is beschreven in het pedagogisch werkplan.
  • Andere kinderen om mee te spelen, bij voorkeur leeftijdsgenoten
  • Veel spel-en speelmogelijkheden door afwisselend materiaal.
  • Flexibele individuele afspraken zijn mogelijk, het afgesproken contract is hier de basis.
  • Thema gericht werken door Boekenpret, Piramide, Uk en Puk en Kiki.

 

Maak kennis met het Koningshofje

Bent u ouder of gastouder? Wij maken graag een afspraak voor een
kennismakingsgesprek met u.

Neem contact op
Het Koningshofje omdat we zulke goede verhalen hadden gehoord

vraagouder bij Gastouder Nel uit Zoetermeer

Ontzettend blij met onze lieve gastouder Nel van Nellie's warme nestje. Onze Logan gaat er met plezier naartoe! Wij zijn een paar maanden geleden overgestapt naar gastouderbureau Het Koningshofje en we hebben er geen moment spijt van gehad. Het Koningshofje biedt superservice, is klantvriendelijk en beantwoord elke vraag ontzettend snel. Ik kan Het Koningshofje bij iedereen aanraden!