Opleidingen

Wij  faciliteren de gastouder in hun persoonlijke opleidingsplan door het geven van trainingen gericht op de pedagogische kwaliteitsverbetering van de gastouder

Taal en interactievaardigheden

Het Koningshofje beschikt over een licentie van het Nji om de training te geven. 

De training bestaat uit:

 • leestoets (TOA) en schrijftoets voorafgaand aan de training
 • 6 cursusbijeenkomsten met als onderwerp ( sensitieve responsiviteit, respect voor autonomie, structureren en positief leidinggeven , praten en uitleggen, ontwikkeling stimuleren,  begeleiden van onderlingen interacties)
 • Oog voor interactiewerkboek voor cursisten,  0-4 jaar of 4-12 jaar
 • 3 uur huiswerkopdrachten per bijeenkomst.
 • 1 individueel coachingsgesprek
 • 1 eindgesprek
 • Er kunnen max. 12 deelnemers meedoen aan de training en er zal aan een individuele leerlijn gewerkt worden per deelnemer.

De training  start regelmatig Deze kosten zijn aftrekbaar voor u als zzper. Voor de training dient u het boek Interactievaardigheden , een kindvolgende benadering te hebben gelezen. 

de trainingsdagen voor 2017 worden ingepland in het opleidingsplan.

  Inschrijven

  EHBO Voor kinderen

  U kunt Ehbo voor kinderen bij iedere Ehbo opleider gaan volgen op een tijd dat het u schikt. U bent verplicht om jaarlijks een herhalingscursus te volgen als u werkzaam bent via Het Koningshofje. Wij werken samen met EHBO karin,  U heeft na een gunstig eindresultaat binnen 5 werkdagen uw certificaat in huis.  U kunt zich hier inschrijven voor de training.  Als u als  gastouder werkzaam bent bij het Koningshofje ontvangt u een korting. De trainingen kunnen op locatie gegeven worden van een gastouder of ouder of op de trainingslocatie.  EHBO Karin werkt landelijk.

   

  Workshops en trainingen

  Wij geven maandelijks diverse workshops voor ouders en gastouders. U treft het opleidingsplan aan in uw persoonlijke omgeving.

   

  Kiki programma

  logo-kiki-nieuw5-e1382168775287

  Kiki is een ontwikkelingsgericht programma voor met name kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar.

  U kunt zich hier inschrijven voor de training van Kiki en ontvangt bericht wanneer de training gegeven zal worden.

  Uk en puk voor gastouders

  Uk en puk is een VVE-programma waarmee de totale ontwikkeling van kinderen tussen 0 en 4 jaar gestimuleerd wordt. CED-Groep heeft een apart katern ontwikkeld met handvatten om binnen de gastouderopvang met Uk & Puk te werken. Er wordt onder andere ingegaan op de mogelijkheid om echte activiteiten te ondernemen, routines in het gastgezin te implementeren en ouders te betrekken bij de manier van werken. Zo werkt u doelgericht en bewust aan de brede ontwikkeling van jonge kinderen. Dit katern bieden wij u samen met een eendaagse praktische training aan. U kunt er zo direct mee aan de slag in eigen praktijk. U kunt zich  hier inschrijven voor deze training.

  Engels voor Peuters

  Wij hebben een methodiek Engels voor peuters  ontwikkeld wat geschikt is in de gastouderopvang.  U kunt het pakket aanschaffen  per thema voor € 29,95 incl. btw en een compleet pakket voor € 295,-  incl btw.  

  Maak kennis met het Koningshofje

  Bent u ouder of gastouder? Wij maken graag een afspraak voor een
  kennismakingsgesprek met u.

  Neem contact op
  Door het goede overleg tussen het koningshofje en mij, maar zeker ook tussen het bureau en mijn nanny kan ik mijn 4 kinderen met een gerust hart achter laten.

  Vraagouder Natasja Bruijnius uit Pijnacker

  Ik ben zeer tevreden.Tijdens mijn zoektocht naar een nanny kwam ik uit op het gastouderplein van het koningshofje. De nanny kan je heel handig zelf benaderen via de email. Het gesprek met de medewerkster beviel me echt en ik kreeg niet alleen de informatie over wat ik kon verwachten, maar ook hulp bij het berekenen.